ei bakken in de solar oven

Eerste test solar oven

Your ads will be inserted here by

Google Adsense.

Please go to the plugin admin page to set up your ad code.

Vandaag de eerste test van de solar oven gedaan. Er is een eitje gebakken in de oven. Deze test is goed verlopen en het eitje was goed van smaak :)

Voorbereidingen

Om en nabij 10 uur  is de solar oven opgebouwd en geplaatst in de zon zodat deze kon voorverwarmen. Dit voorverwarmen is tot ongeveer een 80 graden gegaan. Hierna is in een steelpannetje boter gedaan en dit allemaal in de oven geplaatst.

Waarnemingen

de vloeibare boter in de pan gaat normaal in een pan borrelen en een soort van koken, maar dat deed het in de oven niet. Na ongeveer 10 min te hebben gewacht heb ik besloten om het ei maar in de pan te doen. Snel de zijkant geopend en de pan er uit. Deze was ondertussen al verhit tot 100 graden. Erg heet dus.

PAS HIER VOOR OP!!!!! Snel de zijkant weer gesloten om warmte verlies te minimaliseren.

Nadat het ei in de pan was gedaan snel de pan weer in de oven geschoven en toen wachten. Na ongeveer 3-5 minuten begon het ei al te stollen. Dat ging goed en ongeveer 15 min later was het ei bijna gereed. Het ei brandde niet aan!!! Dit is wel een voordeel van de solar oven. Niets kan echt aanbranden :)

Na ongeveer 30 minuten vanaf dat het ei in de solar oven was gestopt, is deze er weer uitgehaald en het ei was helemaal door gebakken. Geen slap spul meer. Lekker een stevig eitje.

het ei in de solar oven
het ei in de solar oven

Your ads will be inserted here by

Google Adsense.

Please go to the plugin admin page to set up your ad code.

 

`Zijkant waardoor het te koken/bakken voedsel naar binnen gaat
Zijkant waardoor het te koken/bakken voedsel naar binnen gaat
Thermometer met de temperatuur
Thermometer met de temperatuur

Conclusie

Zodra de zon de hele dag aanwezig is, is het leuk om de zonneoven te gebruiken. Ik wil dit vaker gaan doen. Misschien dat er eerdaags een cake of brood in wordt geschoven om zo toch eens te proberen om wat meer energie te gaan benutten van de zon.

De solar oven is makkelijk in gebruik en snel op te zetten. Hierdoor is het ook plezierig om te doen. Het enigste nadeel wat ik tot nu toe heb ondervonden, is dat hij wel wat plek in beslag neemt, maar misschien kan ik dat nog wel oplossen of zo.

De solar oven heeft als nadeel dat het lang duurt voordat het product gereed is, als er tijd genoeg is, kan dit goed, maar als je snel wilt eten moet je toch op tijd het voedsel in de oven zetten.

Your ads will be inserted here by

Google Adsense.

Please go to the plugin admin page to set up your ad code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>